Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu -->

18 Mayıs 2022 Çarşamba

 


Allâh Teâlâ, Efendimiz ve sahibimiz Muhammed’e (s.a.v.), onun âline ve ashâbına salât ve selâm eylesin!

Allah’ım! Efendimiz İbrâhim’e salât ettiğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.), zevcelerine ve zürriyyetine de salât eyle!

Efendimiz İbrâhim’in âilesine bereket ihsân ettiğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.), zevcelerine ve zürriyyetine de bereketler ihsân eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allah’ım! Efendimiz İbrâhim’e salât ettiğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve âline de salât eyle! Efendimiz İbrâhim’in âline bereket ihsân ettiğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline de bereketler ihsân eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamdelâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allah’ım! Ümmî nebî olan Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline salât eyle!

Allah’ım! Kulun ve rasülün olan Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.)âline salât eyle!

Allah’ım! Efendimiz İbrâhim’e ve Efendimiz İbrâhim’in âline salât ettiğin gibi Efendimiz Muhammed'e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline de salât eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allah’ım! Efendimiz İbrahim’e ve Efendimiz İbrahim’in âline bereket ihsan ettiğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline de bereketler ihsân eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

 Allah’ım! Efendimiz İbrahim’e ve Efendimiz İbrahim’in âline merhamet ettiğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline de merhamet eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!


Allah’ım! Efendimiz İbrahim’e ve Efendimiz İbrâhim’in âline şefkât gösterdiğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline de şefkât göster! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!


Allah’ım! Efendimiz İbrahim’e ve Efendimiz İbrahim’in âline selâm ettiğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline de selâm eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline salât eyle! Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in âline rahmet eyle!

Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline bereketler ihsân eyle! Aynen Efendimiz İbrahim'e ve Efendimiz İbrâhim’in âline bütün âlemler içinde salât ve rahmet edip bereketler ihsân eylediğin gibi.Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allah’ım! Efendimiz İbrâhim’e salât eylediğin gibi Nebiyy-i Ekrem Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.), mü’minlerin anneleri olan muhtereme zevcelerine, nesillerine ve ehl-i beytine (hâne halkına) salât eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allah’ım! Efendimiz İbrâhim’e bereketler ihsân eylediğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in âline de bereketler ihsân eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Ey yerleri döşeyen, ulvî semâları en güzel şekilde yaratan; kötüsüyle, iyisiyle bütün kalpleri İslâm fıtratı üzere var eden Allâh’ım! Kilitli kapıları açan, kendisinden evvelki peygamberlerin mührü, hakkı Hakk’ın gösterdiği şekilde bihakkın îlân eden ve bâtıl cereyanları ve kaynakları söndürüp yok eden rasûlün ve kulun Muhammed’e (s.a.v.) salâtların en şereflilerini, bereketlerin artarak devam edenlerini ve şefkâtinin  en sıcağını ikrâm eyle!


O Rasûlün Sallâllâhu Te'âlâ Aleyhi ve Sellem Sen’in risâlet vazifeni yüklendi, iliklerine kadar Sen’in yüce emirlerine itaatle doldu, dâimâ rızânı kazanmak için koştu, vahyini telakki edip tebliğ ve tefsir etti, sana verdiği sözü tuttu, emirlerini icrâ etmek için bütün gayretini sarfetti ve nihâyetinde taleb edenler için karanlıkları aydınlatan bir hidâyet meş'alesi yaktı. Allah’ın her türlü ihsân ve ikramlarına ulaşmanın sebep ve vesilelerini ehline beyan eyledi. Kalpler fitne ve günah bataklıklarına daldıktan sonra O’nun vesilesiyle hidâyete erdi. O Rasûl Sallâllâhu Te'âlâ Aleyhi ve Sellem dînin alâmetlerini açıklayacak, ahkâmını îzâh edecek ve İslâm’ı her tarafa neşredecek gönüller yetiştirdi. O, Sen’in güvenilir kıldığın eminin, gizli ilminin sadık koruyucusu, kıyamet gününde şâhidin, nimet ve rahmet olarak hak ile gönderdiğin rasûlündür.


Allâh’ım! Adn cennetinde O’nun yerini genişlet! Lûtfunla O’nu kat kat hayırlarla mükâfatlandır. Herhangi bir sıkıntı ve keder olmadan cennetteki lûtuflarını ve ardı arkası kesilmeyen nimetlerini O’na bol bol ihsân eyle!

Allâh’ım! O’nun Firdevs Cenneti’ndeki makâmını, insanların makâmından yüce kıl! O’na, katındaki has makâmını ve ikramlarını ihsân eyle! O’nun nûrunu tamamla! O’nu, şehâdeti makbûl, sözü rızâya uygun, hakkı ve adâleti konuşan, hâliyle hakkı bâtıldan ayıran ve büyük burhân sahibi bir peygamber olarak gönderdiğin için en güzel şekilde mükâfatlandır!

“Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Nebiyy-i Ekrem’e çokça salât ederler. Ey mü’minler, siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin!” (el-Ahzâb, 56)2

 Buyur Allah’ım, ey Rabbimiz, Sana itaat üzerine itaat ederek, irâdene tâbî olarak ve Sen’i râzı etmek için koşarak geldik Allâh’ım, buyur, emrine âmâdeyiz

İyilik ve ihsânı çok olan, son derece merhametli Allâh’ın salâtı,mukarrabîn makâmındaki Allah’a en yakın meleklerin, nebilerin, sıddîklerin, şehîdlerin, sâlihlerin ve Sen’i tesbih eden her şeyin salevâtı ey Âlemlerin Rabbi olan Allah’ın; nebîlerin sonuncusu, rasullerin efendisi, takvâ sahibi kulların imamı, Âlemlerin Rabbi olan Allah’ın rasûlü, şâhid, müjdeci, Sen’in izninle insanları Sana dâvet eden, nûr saçan bir kandil olan Efendimiz Abdullah oğlu Muhammed’in (s.a.v.)üzerine olsun! Ve bütün bu zikredilenlerin selâmı O’na olsun!

Allâh’ım! En güzel salâtlarını bereketlerini, rahmetini rasullerin efendisi, takvâ sahiplerinin imamı, peygamberlerin sonuncusu olan, kulun, rasûlün, hayırların imamı ve kumandanı, rahmet peygamberi Efendimiz Muhammed’e sâyebân eyle!

Allah’ım! O’nu, öncekilerin ve sonrakilerin gıpta ettiği Makâm-ı Mahmûd’a ulaştır.

Allah'ım! Efendimiz İbrâhim’e salât eylediğin gibi Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline de salât eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allah’ım! Efendimiz İbrahim’e bereketler ihsan eylediğin gibi Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline de bereketler ihsân eyle! Şüphesiz Sen her türlü hamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.) , âline, ashabına, evlâdlarına, zevcelerine, zürriyyetine, Ehl-i Beyt’ine, akrabalarına, Ensâr’ına, O'nun safında yer alanlara, O’na muhabbet besleyenlere, ümmetine ve bütün bunlarla birlikte bizim hepimize de salât eyle, ey merhametlilerin en merhametlisi!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e,(s.a.v.) O’na salât edenlerin adedince salât eyle!

Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.), O’na salât etmeyen insanlar adedince salât eyle!

Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.), O’na salât etmemizi emrettiğin keyfiyette salât eyle!

O’na, kendisine nasıl salât edilmesini arzu ediyorsa o şekilde salât eyle!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed'e (s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.) âline, O'na salât etmemizi emrettiğin keyfiyette salât eyle!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âline, O’nun lâyık olduğu şekilde salât eyle!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e (s.a.v.)ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âline, O’nun sevip râzı olduğu şekilde salât eyle!

Ey Efendimiz Muhammed’in (s.a.v.)ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âlinin rabbi olan Allâh’ım! Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âline salât eyle, Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) cennette yüksek dereceleri ve Vesîle makâmını lûtfeyle!

Ey Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âlinin rabbi olan Allâh’ım! Efendimiz Muhammedi(s.a.v.) lâyık olduğu şekilde mükâfatlandır.

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.), Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âline ve Ehl-i Beyt’in’e salât eyle!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âline, hiçbir salât eksik kalmayacak şekilde bütün salevâtlarla salât eyle!

Hiçbir rahmet eksik kalmayacak şekilde bütün rahmetleri Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âlinin üzerine yağdır!


Hiçbir bereket eksik kalmayacak şekilde bütün bereketleri Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âline ihsân eyle!

Hiçbir selâm eksik kalmayacak şekilde bütün selamlarla Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) ve Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) âline selâm eyle!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) öncekiler arasında salât eyle!

Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) sonrakiler arasında salât eyle!

Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) nebîler arasında salât eyle!


Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) rasuller arasında salât eyle!

Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) Mele-i A'lâ arasında hesap gününe kadar salât eyle!

Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) Vesîle’yi, bütün faziletleri, şerefleri ve en yüksek dereceyi ihsân eyle!

Allâh’ım! Biz Efendimiz Muhammed’e(s.a.v.) îmân ettik, ancak O’nu görme şerefine nâil olamadık, bari O’nu cennetlerde görme nimetinden bizleri mahrûm eyleme bizleri O’nunla beraber olma nimetiyle rızıklandır. Bizleri O’nun getirdiği İslâm dîni üzere vefât etmeyi nasîb eyle, O’nun Havz-ı Kevser’inden, bir daha ebediyyen susamamak üzere kolayca ve âfiyetle kana kana içmeyi nasîb eyle, şüphesiz Sen her şeye kâdirsin!

Allâh’ım! Efendimiz Muhammed’in(s.a.v.) rûh-i şeriflerine bizden bol bol hürmet, tâzim ve selâmlar ulaştır.

Allâh’ım! Efendimiz Muhammed Sallâllâhu Te'âlâ Aleyhi ve Sellem)’ kendisini görmeden îmân ettiğimiz için cennetlerde O’nu görmekten bizleri mahrûm eyleme!

111111111111111111111111111111111111111111

Allah’ım! Efendimiz Muhammed (Sallâllâhu Te'âlâ Aleyhi ve Sellem)’in büyük şefaatini kabûl buyur, O’nun âlî derecesini daha da yücelere çıkar, Efendimiz ibrâhim’e ve Efendimiz Mûsâ’ya verdiğin gibi O’na da dünyada ve âhirette bütün murâdlarını ihsân eyle! 

Allah’ım! Efendimiz İbrahim'e ve Efendimiz İbrâhim’in âline salât eylediğin gibi Efendimiz Muhammed’e ve Efendimiz Muhammed’in âline de salât eyle!

Efendimiz İbrahim'e ve Efendimiz İbrâhim’in âline bereketler ihsân eylediğin gibi Efendimiz Muhammed’e ve Efendimiz Muhammed’in âline de bereketler ihsân eyle!

Şüphesiz Sen her türlühamde lâyık, son derece şeref ve izzet sahibisin!

Allâh’ım! Peygamberin ve rasûlün Efendimiz Muhammed’e, dostun ve seçtiğin has kulun Efendimiz İbrâhim’e, kendisiyle konuştuğun ve Yüce Zâtına iyice I I yaklaştırıp kimseye duyurmadan söyleştiğin Efendimiz Mûsâ’ya, rûhundan l üfleyerek ve “Ol!” emrinle babasız yarattığın Efendimiz îsâ’ya, bütün ^meleklerine, resullerine, nebîlerine,hayırlı kullarına, yer ve semâ ehlinden seçkin, hâs ve velî kullarına salât, selâm ve bereketler ihsân eyle!

Allâh Teâlâ, Efendimiz Muhammed’e yarattıkları sayısınca, Yüce Zâtının râzı olacağı kadar, Arş’ının ağırlığınca, bitip tükenmeyen

kelimeleri (ilmi) miktarınca ve Efendimizin lâyık olduğu şekilde ve zikredenler O’nu her zikrettiğinde, gâfiller O’ndan her gâfil kaldığında salât

etsin! Ehl-i Beytine, temiz âilesine ve nesline de aynı şekilde . salât eylesin ve hepsine en güzel şekilde selâm eylesin!

Allâh’ım! Efendimiz Muhammed’e, zevcelerine, zürriyyetine, bütün nebîlere, rasûllere, meleklere, kendine yaklaştırdığın has kullarına ve bütün sâlih kullara, yarattığın gündenberi semâdan dökülen yağmur damlaları adedince . salât eyle!

Yaratıp döşediğin günden beri arzın bitirdiği nebâtât adedince Efendimiz Muhammed’e salât eyle!

Sayısını ancak Sen’in bildiğin semâdaki yıldızlar sayısınca Efendimiz Muhammed’e salât eyle!

Yarattığın günden beri bütün canlıların alıp verdiği nefesler adedince Efendimiz Muhammed’e salât eyle!

Bugüne kadar yarattıkların, yaratmakta olduğun şeyler, yaratacakların ve ilminde mevcut olan şeyler adedince ve bütün bunların kat kat fazlasıyla Efendimiz Muhammed’e salât eyle!

Allâh’ım! Onlara yarattığın şeyler adedince, Yüce Zâtının râzı olacağı kadar, Arş’ının ağırlığınca, bitip tükenmeyen kelimelerin (ilmi) miktarınca, ilminin ve âyetlerinin sonsuzluğu kadar salât eyle!

Allâh’ım! Onlara, yarattığın varlıklardan bütün salât edenlerin salâtlarından daha üstün ve fazîletli bir salât

ile salât eyle! Bu üstünlük, tıpkı Yüce Zât’inin, bütün yarattığın varlıklara üstünlüğü gibi olsun...

Allâh’ım! Onlara, gece ve gündüzler devam ettiği müddetçe peşpeşe devam eden, gece ve gündüzlerin geçmesiyle kesintiye uğramayan ve geçip gitmeyen nihâyetsiz bir salât ile bütün yağmur ve şebnem tanelerince devamlı salât eyle!

Allah’ım! Peygamberin olan Efendimiz Muhammed’e,dostun olan Efendimiz İbrâhim’e, bütün nebilerine, arz ve semâ ehlinden seçtiğin hâlis kullarına, yarattığın şeyler adedince, Yüce Zâtının râzı olacağı kadar, Arş’ının ağırlığınca, bitip tükenmeyen kelimelerin (ilmin) miktarınca, ilminin sonsuzluğu kadar ve bütün mahlûkâtının ağırlığınca

ebediyyen tekrar eden bir salât ile salât eyle...

ilminde mevcut varlıklar adedince... İlminde mevcut olan varlıklar dolusunca ilminde mevcut varlıkların sayısının kat kat fazlasıyla, sonsuz...

I Mahlûkâtının bütün salâtlarından daha ziyâde ve daha faziletli bir salât ile..

Hem de Sen, yarattığın varlıklardan ne kadar üstün isen o derece üstün bir salât ile salât eyle...

Allâh’ım! Beni, Nebiyy-i Ekrem’in Muhammed (Sallâllâhü Aleyhi ve Sellem)’ın dînine

sıkıca sarılan, ondan hiç ayrılmayan, O'nun kadrini yücelten, O’na son derece tazim gösteren, getirdiği kelime-i tevhidi azîz kılan, O’na verdiği sözü tutup vazifelerini îfâ eden, O’nun tâbîlerine ve dâvasına yardım eden, O’nun yolundan gidenleri ve ümmetini çoğaltan, O’na uyan zümreye katılan, O’nun yoluna ve sünnetine muhâlefet etmeyen kullarından eyle!

Allâh’ım! Sen’den, Efendimiz (Sallâllâhu Te'âlâ Aleyhi ve Sellem)’in sünnet-i seniyyesine sımsıkı sarılmayı bana lütfetmeni istiyorum. O’nun getirdiği dinden ayrılmaktan Sana sığınıyorum.

Allâh’ım! Peygamberin ve rasûlün olan Efendimiz Muhammed (Sallâllâhu Te'âlâ Aleyhi ve Sellem) ’in istediği tüm hayırları Sen’den istiyorum Peygamberin ve rasûlün olan Efendimiz Muhammed r’in Sana sığındığı şerlerden ben de Sana sığınıyorum.

Bütün mihnet ve sıkıntılardan halâs ederek âfiyet ihsân eyle!

Zâhirimi ve bâtınımı ıslâh eyle!

Allâh’ım! Sen'in bildiğin şeylerin en güzellerini yapmak ve yine bildiğin şeylerin kötülerini ( terketmek istiyorum. Rızkımı husûsî olarak tekeffül etmenî, dünyaya karşı zâhid davranarak Ikifâyet miktarıyla yetinmeyi, açık delillere muttali olarak bütün şüphelerden sıyrılmayı, aleyhime delil olacak hususlarda doğruya sarılarak hakikate isabet etmeyi, öfke hâlinde rızâ hâlinde de adâletle davranmayı, kaderin getirdiği şeylere teslim olmayı, fakirken de zenginken de iktisadlı davranmayı, sözlerimde ve fiillerimde mütevâzı olabilmeyi,  ciddî konuşmalarımda da şakalarımda da devamlı doğruyu söylemeyi

Sen’den isterim!

Allâh’ım! Benimle Sen’in aranda kalan günahlarım olduğu gibi bir de benimle mahlûkâtın arasında vukû bulan günahlarım var.

Allâh’ım! Günahlarımdan sadece Sana karşı olanları mağfiret eyle! Mahlûkâtının haklarına talluk eden günâhlarımı da onları ihsânlarınla râzı ederek benim sırtımdan al! Fazlınla beni zenginleştir! Şüphesiz Sen mağfireti çok geniş ve bol olansın!

Allâh’ım! Kalbimi ilimle nurlarıdır, bedenimi Sana itaat yolunda çalıştır, iç âlemimi fitnelerden halâs eyle, düşüncemi tefekkür edip ibret almakla meşgul eyle, beni şeytanın vesveselerinden koru ve beni ondan kurtar ey Rahmân olan Allah’ım, tâ ki o şeytanın benim üzerimde hiçbir güç ve tesiri kalmasın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder